image/svg+xml Beoordeeld met een 9,9 / 10 Gratis verzending vanaf € 75,- Binnen 1-3 werkdagen in huis Gratis ingepakt als een cadeautje

Moulin Roty

Moulin Roty is een Frans merk wat staat voor hoge kwaliteit speelgoed met een knipoog naar het verleden. Het speelgoed heeft een uitstraling wat je alleen kent uit Frankrijk. Wij zijn erg blij dat we dit mooie merk in ons assortiment hebben kunnen opnemen.

La petite école de danse

De kleine dansschool maakt zich op voor een optreden. Met mooie pakken en tutu's betreden ze het podium. Speelgoed voor de kleine en grote ballerina's.

In deze collectie zitten grote en kleine poppen, sneeuwbollen met en zonder muziek, een juwelendoosje en een serviesset. Allemaal met de kenmerkende dansende diertjes.

De historie van Moulin Roty

Het Franse merk Moulin Roty kent zijn oorsprong in 1972. Een groep van ongeveer 20 vrienden was op zoek naar een project waar ze konden wonen en werken. Ze besloten een vervallen molen te kopen genaamd Moulin Roty. Nadat ze deze molen beetje bij beetje hadden opgeknapt, zijn ze er als samenleving in gaan wonen. Daarnaast starten ze met het maken van een aantal artikelen waaronder lampen, decoratieve items en sieraden.

In 1975 werden twee producten ontwikkeld die de richting van het bedrijf hebben veranderd. Zo brachten ze een autootje op de markt wat was gemaakt van hout, schuim en stof. Het bleek een regelrechte hit! Ook maakten ze een super originele lappenpop en gaven het de naam 'la douillette'. Deze twee producten waren de start van het merk Moulin Roty zoals we dat nu kennen.