image/svg+xml Beoordeeld met een 9,9 / 10 Gratis verzending vanaf € 75,- Binnen 1-3 werkdagen in huis Gratis ingepakt als een cadeautje

Alles wat je wilt weten over een Wobbel

Geschreven op 5 maart 2022 door Japke

Het ziet er leuk uit, zo’n houten balansbord. Maar wat kun je er allemaal mee? En welke moet je kiezen? In deze blog leg ik je dit uit!

Wat kun je met een Wobbel?

De Wobbel is echt open einde speelgoed. Dit houdt in dat je kind er met eigen fantasie mee kan spelen. Er zijn geen regels en geen doel. Het speelgoed is zo ontworpen dat je kind er ook alle kanten mee op kan. En dat is juist zo leuk!

Met de Wobbel kun je uiteraard proberen je balans te houden. De allerkleinsten kun je er in leggen of als ze al kunnen zitten kun je lekker een beetje heen en weer wiebelen. Zijn ze wat groter willen ze alles ontdekken en gaat je kindje op handen en voeten proberen de Wobbel te bewegen. De echte kleine waaghalzen gaan er gewoon op staan!

De Wobbel kun je ook omdraaien. Zo ontstaat er een bruggetje. Hier kun je op zitten, op staan, over heen lopen, enz. Ook kun je er bijvoorbeeld speelgoedautootjes vanaf laten rijden.

Kortom, genoeg mogelijkheden en waarschijnlijk nog wel veel meer ook! Dit is het leuke: niets moet, niets staat vast, ontdekken maar!

Welke Wobbel is het beste voor mij?

Er zijn verschillende soorten Wobbels. In onze webshop verkopen wij de Wobbel Starter en de Wobbel Original.

Ik leg je het verschil tussen deze twee uit: de Wobbel Starter is echt voor de kleintjes. Deze Wobbel is licht van gewicht, zodat een kind tussen de 1-2 jaar er al goed zelf mee kan omgaan, optillen en verslepen. Hij is ook kleiner dan de Original, dus de hoogte van het bruggetje is ook lager. Als je kindje begint met klimmen, zal hij hier snel op willen staan en overheen lopen. En trots dat ze dan zijn! Maar ook grotere kinderen en volwassenen kunnen gewoon met deze Wobbel spelen. Hij is namelijk sterk genoeg om tot 100kg te dragen.

De Wobbel Original is een stuk groter. Deze kan ook wel door de kleintjes gebruikt worden, maar is zwaarder, dus bij verplaatsen of omdraaien is wel hulp nodig. Voor grotere kinderen (vanaf ongeveer 3 jaar) en zelfs volwassenen, is deze Wobbel wel goed geschikt en een stukje uitdagender! Deze Wobbel kan zelfs tot 200kg dragen.

Wel of geen vilt op mijn Wobbel?

Of je een Wobbel moet nemen met of zonder vilt ligt aan de ondergrond waar hij op komt te liggen. Heb je een gladde vloer (zoals hout, tegels, laminaat, linoleum, etc) dan wordt een Wobbel met vilt aangeraden. Heb je een stoffen ondergrond, zoals vloerbedekking of een (speel)kleed, dan kun je ook een Wobbel zonder vilt nemen.

Vragen over de Wobbels?

Heb je toch nog vragen over de Wobbels of wil je graag advies welke het beste bij jou past? Stuur ons dan een whatsapp bericht, of neem op een andere manier contact met ons op. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!