image/svg+xml Beoordeeld met een 9,9 / 10 Gratis verzending vanaf € 75,- Binnen 1-3 werkdagen in huis Gratis ingepakt als een cadeautje

Vanaf welke leeftijd is houten speelgoed veilig?

Houten speelgoed is super cool, maar als ouder wil je natuurlijk wel weten wanneer het veilig is voor je kids om ermee te spelen. Over het algemeen wordt gezegd dat kinderen vanaf één jaar veilig met houten speelgoed kunnen spelen. Maar let wel op een paar dingen.

Allereerst moet het speelgoed geen scherpe randen of kleine onderdelen hebben die je kind kan inslikken. Kleintjes hebben nogal de neiging om alles in hun mond te stoppen, dus houd het veilig en kies voor speelgoed zonder losse onderdelen die voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen.

Ten tweede is het belangrijk om het houten speelgoed te checken op splinters of scheuren. Als je splinters ziet, haal ze er dan uit of gooi het speelgoed weg om te voorkomen dat je kind zich bezeert.

Ten derde moet het speelgoed voldoen aan de veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de overheid. Wij vermelden de belangrijke veiligheidsnormen altijd op onze website.

Dus kort samengevat: houten speelgoed is veilig voor kinderen vanaf één jaar, zolang er geen scherpe randen, kleine onderdelen of splinters aanwezig zijn en het speelgoed voldoet aan de veiligheidsnormen. Maar let ook op de ontwikkelingsfase van je kind en kies speelgoed dat past bij zijn of haar leeftijd en vaardigheden. Speelplezier gegarandeerd!

Bekijk het volledige assortiment