image/svg+xml Beoordeeld met een 9,9 / 10 Gratis verzending vanaf € 75,- Binnen 1-3 werkdagen in huis Gratis ingepakt als een cadeautje

Tips voor ouders: Hoe haal je het meeste uit magnetisch speelgoed

Geschreven op 1 mei 2024 door Richard

Als ouder wil je het beste voor je kind, inclusief leuke én leerzame speelmomenten. Magnetisch speelgoed zoals Magna Tiles en Connetix zijn geweldig, maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kind er echt van profiteert? Hier zijn een paar handige tips:

  1. Geef ze ruimte, maar blijf in de buurt: Laat je kinderen vrij spelen met het magnetisch speelgoed, maar wees er om te helpen als ze vastlopen of vragen hebben.
  2. Verander het spel: Mix en match verschillende soorten magnetisch speelgoed om het interessant te houden voor je kinderen.
  3. Moedig samen spelen aan: Laat je kinderen samenwerken en bouwen aan grote projecten. Dit helpt hen om samen te werken en nieuwe vrienden te maken.
  4. Gebruik voorbeelden: Zoek online naar leuke ideeën om inspiratie op te doen. Zoek op Instagram bijvoorbeeld eens op hashtag magnatiles of hashtag connetix.
  5. Los problemen samen op: Als je kinderen vastlopen, help ze dan om een oplossing te vinden. Dit stimuleert hun denkvermogen en creativiteit.
  6. Doe mee en wees enthousiast: Bouw samen met je kinderen, stel vragen en geef complimentjes. Zo toon je interesse in wat ze doen en moedig je hen aan.

Door deze simpele tips toe te passen, maak je van spelen met magnetisch speelgoed niet alleen een leuke bezigheid, maar ook een leerzame ervaring voor je kinderen. Veel plezier!