image/svg+xml Beoordeeld met een 9,9 / 10 Gratis verzending vanaf € 50,- Binnen 1-3 werkdagen in huis Gratis ingepakt als een cadeautje

Herfstvakantie avonturen: 5 binnen- en buitenactiviteiten om samen met je kinderen te ondernemen

Geschreven op 16 oktober 2023 door Richard

De herfstvakantie is een prachtige tijd van het jaar, waarin de bladeren van kleur veranderen, de lucht frisser wordt en het in huis steeds gezelliger wordt. Het is het perfecte moment om samen met je kinderen enkele onvergetelijke momenten te beleven en te genieten van al het moois dat dit seizoen te bieden heeft.

In deze blog delen we 5 geweldige herfstvakantie-activiteiten die een perfecte mix zijn van buitenplezier en gezellige binnenmomenten. Van herfstige natuurwandelingen tot creatieve klei-projecten, we hebben voor elk wat wils.

1. Lekkere herfstwandeling

Tijdens de herfstvakantie is de natuur op zijn mooist! Neem je kinderen mee op een herfstwandeling in het bos of park. Verzamel bladeren, takken en kastanjes om later leuke knutselprojecten mee te maken. Er is zelfs een boekje met ideeën om te knutselen met dingen uit de natuur.

2. De zandbak naar binnen

Breng de zandbak naar binnen met magisch zand! Geef je kinderen een bak met magisch (kinetisch) zand en wat uitstekers en ze kunnen lekker binnen de mooiste creaties met zand maken. Dit is een geweldige binnenactiviteit die creativiteit stimuleert.

3. Pompoen snijden

Herfst is het seizoen van pompoenen! Koop een paar pompoenen en laat je kinderen hun eigen lantaarns maken. Het is een leuke manier om in de herfstsfeer te komen en je kunt de pompoenpitten roosteren voor een lekker herfstsnoepje.

4. Binnenpicknick op regenachtige dagen

Als het weer buiten niet meezit, organiseer dan een gezellige binnenpicknick. Laat de kinderen meehelpen met het maken van sandwiches, fruit en lekkere snacks. Leg een picknickkleed op de vloer en geniet van een leuke, gezellige maaltijd in huis.

5. Maak de mooiste figuren van klei

Laat je kinderen mooie figuren maken van klei. Er zijn tegenwoordig setjes klei waarmee je aan de hand van een instructie de mooiste figuren kunt maken. Ze kunnen er daarna ook nog eens echt mee spelen. Echt ideaal voor de creatieve kinderen!

Bonus Tip: Filmavond

Sluit de dag af met een herfstige filmavond. Kies gezinsvriendelijke films die passen bij het seizoen, maak wat popcorn en geniet samen van een knusse avond voor de tv.

De herfstvakantie is een geweldige tijd om quality time door te brengen met je kinderen en te genieten van alle prachtige dingen die dit seizoen te bieden heeft. Vergeet niet om foto's te maken om de mooie herinneringen vast te leggen!